Αγάπη για τα παιδιά

«Ό,τι μαθαίνουμε με χαρά, δεν το ξεχνάμε ποτέ» , Alfred Mercier. Με οδηγό μας το παραπάνω απόφθεγμα, τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιουργήσαμε το κέντρο ξένων γλωσσών μας. Ο σκοπός ήταν η δημιουργία ενός σχολείου στο οποίο οι μαθητές αισθάνονται όμορφα και μαθαίνουν ξένες γλώσσες διασκεδάζοντας. Στο κέντρο ξένων γλωσσών ULearn , η αγάπη για τους μαθητές μας, ο σεβασμός για τις ανάγκες τους και η αξιοποίηση των ικανοτήτων τους στο μέγιστο βαθμό αποτελούν οδηγό μας. Πιστεύουμε πως χαρούμενα παιδιά γίνονται ενεργοί μαθητές και έπειτα επιτυχημένοι ενήλικες.

Εκπαιδευτικός στόχος

Στοχεύουμε στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων των μαθητών μας, προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιούν πρακτικά την ξένη γλώσσα, με αυτοπεποίθηση και ευχέρεια αλλά και να συμμετέχουν επιτυχώς στις εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας. Επιπλέον, εστιάζουμε στην καλλιέργεια δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για τον 21 ο αιώνα, όπως δεξιότητες παρουσίασης, κριτική σκέψη, συνεργατικότητα και δημιουργικότητα.

Η φιλοσοφία της διδασκαλίας μας

Πιστεύουμε πως οι ξένες γλώσσες «κατακτώνται» μέσα από την εμπειρία. Ένα μικρό παιδί πρώτα μαθαίνει λέξεις και φράσεις της καθημερινότητας και μετά γραμματική. Καταγράφει σκηνές ζωής και τις συνδέει με τις ανάλογες προτάσεις, οι οποίες εντυπώνονται μόνιμα και ανασύρονται αυτόματα από τη μνήμη κάθε φορά που πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Η γλώσσα είναι ένα βιωματικό εργαλείο και έτσι πρέπει να διδάσκεται. Η γραμματική και οι κανόνες της σύνταξης είναι ύλη για αργότερα, όταν πια ο μαθητής θα έχει μάθει να μιλάει Αγγλικά, όπως μαθαίνει ένα παιδί που ζει στην Αγγλία.

Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών ULearn, οι μαθητές «ζουν» στην Αγγλία.

Με τη χρήση προηγμένων οπτικοακουστικών μέσων, και την πλήρη αξιοποίηση της πληροφορικής και του διαδικτύου, αποκτούν την εμπειρία τη γλώσσας και όχι μόνο τη γνώση της. Έτσι η γλώσσα χτίζεται πάνω σε σωστές βάσεις χωρίς λάθη και κάθε νέα προσθήκη λεξιλογίου, εκφράσεων και ορολογίας εμπλουτίζει το γλωσσικό οπλοστάσιο του μαθητή, σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται.

Σε εμάς θα βρείτε:

Σύγχρονες, άνετες και πλήρως ανακαινισμένες σχολικές αίθουσες που πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας των μαθητών. Σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα (διαδραστικούς πίνακες, Η/Υ) που ενισχύουν την μάθηση και την εκπαιδευτική εμπειρία. Πλούσια δανειστική βιβλιοθήκη, με πάνω από 150 λογοτεχνικά βιβλία και μυθιστορήματα στα αγγλικά. Ολιγομελή τμήματα. Ταχύρρυθμα εκπαιδευτικά προγράμματα για φοιτητές και ενήλικες. Ενισχυτική διδασκαλία, προσαρμοσμένη στις ατομικές ανάγκες του μαθητή. Καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα

ULearn Tales

Στο σχολείο μας λειτουργεί το πρόγραμμα ULearn Tales το οποίο εισάγει τους μαθητές μας στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών! Ο κάθε μήνας είναι αφιερωμένος σε ένα κλασσικό παραμύθι. Ο μαθητές διαβάζουν, ακούν, παίζουν και πρωτίστως, με έμμεσο και ευχάριστο τρόπο, εξοικειώνονται με τον κόσμο της λογοτεχνίας και της ανάγνωσης βιβλίων, κάτι τόσο σημαντικό πλέον καθώς σήμερα τα παιδιά μεγαλώνουν με την εικόνα και την γρήγορη πληροφόρηση.

ULearn Kiddie

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε μαθητές Α’ και Β’ Δημοτικού. Τα παιδιά μαθαίνουν αγγλικά μέσα από τραγούδια, ιστορίες, παιχνίδια και από πολλές άλλες δημιουργικές δραστηριότητες που ικανοποιούν την έμφυτη τάση τους για δράση.

Διδάσκουσες

Αγαπητού Χριστίνα

Απόφοιτη Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ

Μετεκπαίδευση (MEd) στην Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης –Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

13 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στην διδασκαλία αγγλικών.

 

Αναστασίου Λίζα

Καθηγήτρια αγγλικών

Επιμόρφωση στην διδασκαλία ξένων γλωσσών σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας- Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

22 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στην διδασκαλία αγγλικών.

TOP Μετάβαση στο περιεχόμενο